Міносвіти хоче відслідковувати успішність кар’єрного зростання випускників у прив’язці до профтехів і вишів/ фото 24daily.net

Міністерство освіти і науки разом з Пенсійним фондом планують створити систему моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої та професійної освіти.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Читайте такожВ Україні сьогодні запрацює новий український правопис

Відео дня

На думку міністра Лілії Гриневич, така система дасть можливість відслідковувати успішність подальшого кар’єрного зростання випускників у прив’язці до закладу, який вони закінчили, аналізувати перспективи, які надає університет чи профтех, вступникам та роботодавцям.

Вона додала, що МОН не може створити таку систему самостійно, оскільки для цього необхідно інтегрувати реєстри, якими відають різні структури.

«Основне – це зведення нашої єдиної державної електронної бази з питань освіти та реєстру застрахованих осіб, який адмініструє Пенсійний фонд. Для цього потрібна не лише співпраця, а й зміни до законодавства. МОН вже розробив драфт цих змін, але попереду ще погодження цього документа та прийняття його Верховною Радою України», – зазначила Гриневич.

Раніше в Міністерстві освіти і науки України розповіли про спрощену процедуру вступу до вишів для абітурієнтів із окупованого Криму та Донбасу.