Лікар припустився помилки і пошкодив кровоносні судини пацієнтки \ Фото УНІАН

В Одесі завершено розслідування стосовно лікаря, через помилку якого під час операції померла пацієнтка.

Читайте такожВ Одесі приватна психіатрична клініка залікувала пацієнтку до смерті

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, Одеська місцева прокуратура №2 направила в суд справу за обвинуваченням лікаря-нейрохірурга лікарні в Суворовському районі міста.

Відео дня

Правоохоронні органи підозрюють 45-річного медика в неналежному виконанні професійних обов'язків, що призвело до тяжких наслідків

Зокрема, встановлено, що в березні 2018 року до лікарні звернулася 36-річна жінка. Після проведення огляду її перевели в операційний зал для планового видалення грижі диска.

«Проводячи операцію, нейрохірург неналежним чином поставився до своїх обов'язків», - відзначили в прес-службі. За даними слідства, лікар припустився помилки і пошкодив кровоносні судини, що спричинило масивну кровотечу й геморагічний шок.

Крім того, за даними слідства, необхідно було передбачити і врахувати можливість ускладнень після операції.

Таким чином, ураження судин і несвоєчасна діагностика спричинили смерть пацієнтки.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Малиновського відділу поліції (ч.1 ст.140 КК України).

Як повідомляв УНІАН, у лютому 2019 року в Одесі нейрохірургу повідомили про підозру в неналежному виконанні професійних обов'язків, що спричинило смерть пацієнтки.