10 червня в окупованому Криму пройшов ряд затримань / фото УНІАН

Кількість дітей в анексованому Криму, чиїх батьків заарештували в межах політично вмотивованих кримінальних справ, сягнула 188.

Про це Громадському повідомила активістка правозахисного об’єднання «Кримська солідарність» Муміне Салієва.

«До сьогодні таких дітей в Криму було 170. Після облав (затримань в Криму 10 червня - УНІАН) ця цифра збільшилась - сьогодні 188 дітей кримських в’язнів, які залишаються без батьків. І ми очікуємо, що народиться 189-та дитина», - сказала вона.

Відео дня

Читайте такожАдвокат Полозов: сьогоднішнє затримання 8 кримських татар - це продовження політики залякування корінного населення Криму (відео)

Як повідомляв УНІАН, вночі 10 червня по дорозі до Ростова-на-Дону на судове засідання по одній із "справ "Хізб ут-Тахрір" був затриманий Енвер Омеров. Після цього в будинку його сина Різи, а також ряду активістів і родичів фігурантів "справ Хізб ут-Тахрір" провели обшуки в Алуштинському, Білогірському та Сімферопольському районах, в ході яких затримали ще сімох чоловіків.

Після окупації Криму Росією на півострові почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках з міжнародною ісламською політичною організацією "Хізб ут-Тахрір".

Представники "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і заявляють, що піддаються несправедливому переслідуванню в Росії. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" у 2003 році, включивши до списку 15 об'єднань, названих "терористичними". Цю заборону Москва поширює і на територію Криму.

В Україні діяльність "Хізб ут-Тахрір" не заборонена.