На Трійцю, або як в народі називають зелені святки, відповідно мають бути зелені страви. 

Шпинатні млинці з грибами

Читайте такожТрійця 2019 в Україні: коли свято та які традиції

Насамперед видавимо сік з листя шпинату для приготування тіста. Беремо 2 яйця, додаємо 2 ч.л цукру та 1 ч.л солі і все гарно змішуємо. Потім додаємо 100 мл вершків і раніше приготовлений сік шпинату. Додаємо 200 г борошна та 1/2 ч.л. розпушувача. Тісто готове – смажимо млинці.

Для начинки беремо 1 цибулину - дрібно її нарізаємо та підсмажуємо на сковороді. Потім нарізаємо 300 г печериць і висипаємо на сковорідку, де смажиться цибуля. В начинку додаємо сіль, перець за смаком. Коли цибуля та печериці піджарилися, додаємо 100 г вершків. Захололу начинку кладемо в млинець та загортаємо.

Зелений борщ з яйцем

Беремо 400 г м’яса, ріжемо на шматочки і заливаємо холодною водою. Довести до кипіння, зібрати піну і варити до майже повної готовності. Картоплю почистити, нарізати кубиками та додати в бульйон. Також за бажанням можна зробити піджарку з моркви. За 10 хвилин до кінця приготування додати промиту і нашатковану зелень. Приправити сіллю і перцем за смаком, також можна додати лавровий лист. Подавати зелений борщ разом зі сметаною і половинками варених яєць.

Салат з молодої капусти і редиски

Капусту, редиску, огірки і зелень промити і обсушити. Огірки та редис нарізати тонкими кружечками. Капусту тонко нашаткувати, зелень дрібно посікти. Скласти все в миску та додати сіль, перець за смаком. Заправити оливковою олією та добре перемішати.

Нагадаємо, у червні українців чекають додаткові вихідні: 17 червня, понеділок, в честь Трійці, яка припадає на неділю, 16-е число.