ПЦУ на чолі з Епіфанієм заборонила двох священиків у священнослужінні / фото УНІАН

Православна церква України тимчасово заборонила служіння двом священнослужителям за "дії, спрямовані на розділення церкви".

Про це повідомляється на сторінці ПЦУ в Facebook.

Читайте такожМитрополит Епіфаній скликає синод ПЦУ через "собор" Філарета

Відео дня

"Архімандрит Андрій (Маруцак) з 22 червня, а ієромонах Ілля (Зеленський) з 21 червня 2019 року заборонені у священнослужінні за дії, спрямовані на розділення Церкви", - зазначається у повідомленні.

Згідно із указом глави ПЦУ Епіфанія, насельнику Свято-Феодосійського ставропігійного чоловічого монастиря архімандрита Андрію (Маруцаку) заборонено священнослужіння строком на 3 місяці. Таке рішення прийнято "за безпосередню активну участь у заходах, спрямованих на розділення Церкви, спробу захопити керівництво монастирем".

Ієромонаха Іллю (Ігоря Зеленського) указом єпископа Харківського і Богодухівського звільнено з посади настоятеля парафії Святого Архістратига Михаїла в м.Барвінкове Харківської області й заборонено у священнослужінні строком на півроку "за участь у діях, спрямованих на розділення ПЦУ, порушення статуту церкви".

Як повідомляв УНІАН, 20 червня почесний патріарх Філарет скликав "помісний собор", на якому оголосив про відновлення ліквідованої УПЦ Київського патріархату та невизнання томосу про надання автокефалії Православної церкви України.

За неучасть у "соборі" Філарет звільнив настоятеля Свято-Феодосіївського монастиря у Києві архимандрита Макарія (Папіша). Замість нього Філарет призначив архімандрита Андрія (Маруцака), який був присутній на "соборі".