Україна оскаржить вирок італійського суду нацгвардійцю Марківу / фото Арсен Аваков, Facebook

На вирок італійського суду нацгвардійцю Віталію Марківу буде подано апеляцію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив на своїй сторінці у Twitter.

"24 роки Віталію Марківу - несправедливе і ганебне рішення італійського суду. Воно буде оскаржено. Наш гвардієць і Держава Україна не винні у загибелі репортера Рокеллі. Він став жертвою агресивної Росії, яка розв’язала у Слов’янську війну на Донбасі. Боротимемося далі", - заявив Аваков.

Читайте такожНацгвардієць Марків виголосив останнє слово перед вироком в італійському суді

Як повідомляв УНІАН, заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Національної гвардії імені Кульчицького старшого сержанта Марківа затримали 30 червня 2017 року в Італії за підозрою у вбивстві фоторепортера, громадянина Італії Андреа Рокеллі та його російського партнера Андрія Миронова під Слов'янськом 24 травня 2014 року.

За даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ. У Нацгвардії наголосили, що у 2014 році в батальйоні імені Кульчицького в наявності не було жодного міномета.

Сьогодні, 12 липня, Марківа в Італії засудили до 24 років ув'язнення. Рішення суд оголосив без мотивувальної частини. Також Марківа зобов'язали виплатити компенсацію родині загиблого.

Італійський прокурор Андреа Дзанончеллі вимагав засудити Марківа до 17 років ув’язнення.