Страхування адвокатської діяльності, як у Німеччині, впорядкує ринок адвокатських послуг.

Про це голова Ради адвокатів Києва Петро Рябенко заявив у Берліні, де заразперебуває з візитом в делегація Національної асоціації України, повідомляє сайт НААУ.

За словами Петра Рябенко, у Німеччині страхування професійної відповідальності адвокатів – це гарантія якості наданих ними послуг, а страхування імовірних юридичних витрат – інструмент для впорядкування, власне, ринку юридичних послуг.

Відео дня

“І ця модель – вдалий кейс, який може взяти на озброєння українська адвокатська спільнота, адже вона сприятиме підвищенню іміджу адвокатської професії”, - підкреслив голова РАмК.

“Загалом ми почерпнули безліч цікавих ідей від німецьких колег щодо організації адвокатського самоврядування. Палата адвокатів Берліну є однією з найбільших палат Німеччини та налічує майже 15 тисяч адвокатів”, - сказав Петро Рябенко.

Загалом, зі слів голови РАмК, Німеччина надає вагому підтримку в реформуванні української адвокатури. Досвід Федеральної палати адвокатів Німеччини, членами якої є 165 тисяч адвокатів, цікавий для української адвокатури й НААУпродовжує співпрацювати з німецькими колегами у напрямку обміну досвідом.

Нагадаємо, вчора затупник голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій розповів, що спеціальні представники Федеральноїпалати у Брюселі відстоюють інтереси адвокатської спільноти, беручи участь у розробці нормативного регулювання ще настадії формування ідей. На його думку, якби за прикладомнімецьких колег вони мали своїх представників у законодавчому органі, практики підготовки проектів без участіпрофесійного адвокатського об’єднання, як у випадку ізсумнозвісним 9055 – не було б.