t.ks.ua

6 червня слідчі Херсонського обласного УМВС в Одесі затримали 23-річну мешканку Херсона – звідницю, яка вербувала дівчат.

«Працювали» вони в Одесі, куди вона їх вивозила. Причому приховувала, чим вони будуть займатися (обіцяла високооплачувану роботу в сфері обслуговування), пише Типовий Херсон.

Читайте такожУ Херсоні жінка на позашляховику збила двох дітей на переході (відео)

Відео дня

Серед жертв вербувальниці були і неповнолітні. Оперативники затримали зловмисницю в орендованому будинку, де вона проживала разом з повіями.

Як уточнює місцеве видання з посиланням на матеріали справи, що підсудна - уродженка Нововоронцовського району. Вона знайомилася з дівчатами або через свого брата, або через соцмережі, після чого пропонувала їм роботу офіціантками в Одесі, обіцяла непогану зарплату і безкоштовне проживання.

Слідство поки встановило 3-х потерпілих, однією з яких на момент їхнього знайомства в 2016 р. було всього 14 років. Зловмисниця відвозила своїх жертв в Одесу, де вони дізнавалися, що обслуговувати не потрібно відвідувачів кафе, а любителів продажної любові. Перші дві дівчини "пропрацювали" так всього день, третя - близько тижня.

За ч. 2 ст. 149 КК (торгівля людьми) вербувальниці загрожує позбавлення волі від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без.