Крючков фігурує в справі про заподіяння державі значних збитків / фото УНІАН

Солом’янський районний суд Києва зняв електронний браслет із колишнього народного депутата та екс-голови правління компанії "Енергомережа" Дмитра Крючкова, котрого слідство підозрює в заподіянні збитків державі в енергетиці на суму понад 346 мільйонів гривень.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Читайте такожСАП відкрила справу про оборудки в енергетиці за участі Порошенка

Відео дня

Водночас суд продовжив термін дії решти обов’язків Крючкова до 29 серпня.

Він, зокрема, повинен прибувати на вимогу до детектива, прокурора або суду; не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування, що стосується цього кримінального провадження, з підозрюваним і свідками; здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Як повідомляв УНІАН, 29 березня журналісти програми «Схеми. Корупція в деталях» оприлюднили розслідування, в якому стверджувалося, що близький соратник та бізнес-партнер президента Петра Порошенка Ігор Кононенко причетний до розкрадань коштів в енергетиці. Як йдеться у розслідуванні, журналістам вдалося отримати записи телефонних розмов фігуранта справи Крючкова.

15 квітня детективи Національного антикорупційного бюро України затримали підозрюваного у завданні збитків державі на суму понад 346 мільйонів гривень Крючкова в аеропорту «Бориспіль». Процедура екстрадиції тривала з квітня 2018 року.

За даними НАБУ, впродовж 2015-2016 років ПрАТ «ХК «Енергомережа» уклало договори про відступлення права вимоги за електроенергію, яку ВАТ «Запоріжжяобленерго» поставляло низці промислових підприємств. У результаті цього гроші за спожиту електрику надходили не ДП «Енергоринок» і ВАТ «Запоріжжяобленерго», а ПрАТ «ХК «Енергомережа».

Розслідування триває від грудня 2015 року. У вчиненні злочину слідство підозрює двох осіб.

Крючков обирався народним депутатом України п’ятого скликання від «Блоку Юлії Тимошенко», був членом комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.