Мінкульт не вказав, чи стосується озвучена сума ходи за участі президента і виступів відомих артистів / УНІАН

За урочистості до Дня Незалежності Міністерство культури заплатило 259,6 тисячі гривень, а столична влада – 290 тисяч гривень.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на відповідь з державних органів влади.

Читайте такожПорошенко пояснив свою відсутність на Ході гідності

Відео дня

Мінкульт виділив 62 тисячі гривень на зарплату постановникам, 113,5 тисяч гривень – на запрошені колективи.  

При цьому в міністерстві не вказали, чи стосується вказана сума ходи за участі президента та участь відомих артистів, зокрема, Алана Бадоєва, хореографа Олени Коляденко, співачок Тіни Кароль та Аліни Паш.

Києву святкування обійшлися у 290 тисяч гривень, які витратили на покладання квітів до пам’ятника Михайла Грушевського і заходи біля КМДА.

Ні київська влада, ні Офіс президента не платили Бадоєву і Коляденко з державного бюджету. Водночас жодне з відомств, до якого звернулась УП (ОПУ, Кабмін, Міністерство фінансів, Мінкульт), не повідомило, на підставі чого кліпмейкера та хореографа долучили до організації заходів та чи укладали з ними договір.

Крім того, у 2019 році держава виділила на премії військовим 371,5 мільйонів гривень, торік ця сума була у десятки разів менша – 9,7 мільйона гривень.

Як повідомляв УНІАН,  9 липня новообраний президент України Володимир Зеленський заявив, що замість параду на День Незалежності України цього року держава виділить 300 млн грн на виплати премій військовослужбовцям.

Військовий парад на День Незалежності в Києві не відбувся вперше з 2014 року.