Мова йде про події 25 листопада 2018 року / фото УНІАН

Слідчі Державного бюро розслідувань почали допитувати звільнених 7 вересня українських військових моряків щодо справи про "Керченській інцидент".

Про це на сторінці в Twitter написав адвокат моряків Микола Полозов.

«У ці дні в Києві слідчі ДБР (Державне бюро розслідувань) почали допитувати нещодавно звільнених українських військових моряків у справі про «Керченській інцидент», порушеній за заявою колишнього заступника глави адміністрації президента Януковича. Портнова А.В», - написав він.

Відео дня

Читайте такожПорошенко передав письмові покази до ДБР у справі щодо захоплення моряків

Як повідомляв УНІАН, 21 травня на сайті ДБР з'явилася інформація про те, що за заявою екс-заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова слідчі бюро внесли до ЄРДР відомості про можливе вчинення службовими особами, які займають особливо відповідальне становище в органах державної влади, кримінальних правопорушень, передбачених статтями 109, 111 і 426-1 Кримінального кодексу.

Кримінальне провадження відкрито за фактом можливої державної зради і дій, спрямованих на захоплення державної влади, з боку екс-президента України Порошенка та інших посадових осіб у листопаді 2018 року. Зазначалося, що правопорушення стосуються ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 111 (державна зрада) і 426-1 КК (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень).

В ДБР деталізували, що мова йде про події 25 листопада 2018 року, пов'язані з переходом корабельною групою ВМС України з Чорного в Азовське море в районі Керченської протоки.