ДБР провело низку обшуків / фото УНІАН

Посадові особи державного підприємства, підвідомчого Міністерству внутрішніх справ України, продали заарештовану Держфінслужбою нерухомість у Києві.

Про це повідомила перший заступник директора Державного бюро розслідувань Ольга Варченко у своєму пості в Facebook.

  • Сьогодні день почався з обшуків у приватного нотаріуса, державного реєстратора та суб'єкта, який реалізовував нерухоме майно, незаконно виставлене на продаж службовими особами підприємства, підвідомчого МВС України, - написала Варченко. – Обшуки проводилися в рамках досудового розслідування щодо дій згаданих службових осіб.

Вона також повідомила подробиці справи. За її словами, в 2017 році Державна фіскальна служба застосувала податкову заставу на майно державного підприємства, підвідомчого МВС України. Арешт наклали з причини того, що підприємство не сплатило податків на суму 1,2 мільйона гривень.

Відео дня

У 2018 році службові особи цього підприємства знехтували арештом, використовували підроблене рішення одного з судів міста Дніпра, яким нібито було знято податкову заставу, і виставили арештовану нерухомість на продаж.

Мова йде про нежитлові будівлі загальною площею 3760, 4 кв. м., розташовані у Києві.

  • Своїми протиправними діями службові особи державного підприємства завдали тяжких наслідків державним інтересам. Кримінальне провадження здійснюється за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 365-2 та ч. 1 ст. 388 КК України. Мета обшуків – вилучити документи, які доводять факт незаконного відчуження арештованої нерухомості та заподіяння державі матеріальних збитків на суму 1,2 мільйона гривень, - додала Варченко.

Якщо провину фігурантів розслідування доведуть у суді, їм загрожує до 10 років позбавлення волі із забороною займатися певною діяльністю та займати певні посади протягом 3 років.