Ілюстрація / REUTERS

Спеціалізована установа ООН з питань освіти, науки і культури ЮНЕСКО констатує погіршення ситуації на території окупованого Криму у всіх сферах своєї компетенції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на доповідь ЮНЕСКО.

Доповідь містить інформацію про ситуацію в тимчасово окупованому Криму в сферах освіти, науки, культури, поширення інформації і функціонування ЗМІ.

Відео дня

Так, у документі констатується подальше погіршення ситуації на півострові у всіх сферах компетенції ЮНЕСКО.

Читайте такожСправа про "скіфське золото": Україна просить про відвід головуючого судді

Також наводяться факти порушень прав і свобод людини, передусім українців і кримських татар, фундаментальних принципів і норм ООН, зокрема з питань забезпечення освітніх та культурних прав, перешкоджання вільному поширенню інформації та діяльності ЗМІ, численних випадків переслідувань і незаконних арештів журналістів

Повідомляється, що дії окупаційної влади в Криму загрожують збереженню історичної цінності і достовірності українських об'єктів культурної спадщини, таких як "Стародавнє місто Херсонес Таврійський та його хора" (входить в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО) та Ханського палацу в Бахчисараї, який є кандидатом на включення в цей список.

Як повідомлояв УНІАН, раніше історики назвали "знущанням" спорудження оперної сцени на території заповідного Херсонеса в окупованому Криму.