До суду не з'явилися ні Павловський, ні адвокат / facebook.com/igor.pavlik.5682

Фігурант справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк Ігор Павловський вже втретє не з'явився на засідання Приморського райсуду Одеси.

Про це в коментарі УНІАН повідомила адвокат Ольга Веретільник, яка представляє інтереси батька активістки Віктора Гандзюка.

Читайте такожОдеський активіст Михайлик заявив про припинення досудового розслідування у справі про замах на нього

Відео дня

"Ні Павловський, ні адвокат в суд не з'явилися. (Максим - УНІАН) Болдін, адвокат Павловського, надіслав клопотання про відкладення (судового засідання - УНІАН), аргументуючи це тим, що Павловський знаходиться на лікуванні", - сказала адвокат.

За її словами, засідання перенесли на 15.00 15 жовтня.

Довідка УНІАН. Громадська активістка Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки понад 30% тіла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шістьох осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних.

7 травня 2019 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт проти п'ятьох фігурантів справи про вбивство активістки: Микити Грабчука, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, Сергія Торбіна і Віктора Горбунова.

6 червня суд оголосив їм вироки. Організатора виконання замаху на вбивство Гандзюк Торбіна засуджено до 6 років і 6 місяців позбавлення волі. Виконавець злочину Грабчук отримав 6 років в'язниці. Обвинувачені в пособництві Васянович та Горбунов засуджені до 4 і 3 років позбавлення волі відповідно, співучасник злочину Вишневський отримав 4 роки ув'язнення.

У справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін (перебуває у міжнародному розшуку), голова Херсонської облради Владислав Мангер і колишній помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука Павловський.

Також громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв і екс-заступник голови ОДА Євген Рищук.

На початку липня стало відомо, що Павловського судитимуть в Одесі. У серпні в ГПУ заявили, що Павловський уклав угоду зі слідством, однак її суть не розголошується.

16 серпня Павловський і його адвокат не з'явилися на засідання Приморського райсуду Одеси, засідання перенесли на 22 серпня. 22 серпня вони також не прийшли до суду, засідання перенесли на 3 жовтня.