Лікарі - це герої нашого часу, їх неоціненна допомога потрібна постійно. Кожен день служителі медицини піклуються про здоров'я пацієнтів і рятують життя людей.

Топ-лікарів України, які сколихнули світ

Читайте такожМіжнародний день лікаря 2019 - найкращі привітання у картинках і листівках

Володимир Хавкін - вчений із Бердянська, який врятував світ від чуми та холери. Наприкінці XIX століття епідеміолог представив світові першу ефективну вакцину від холери. Його вміння оцінила Британська імперія, тому запросила до своєї найпроблемнішої колонії – Індії. Там вченого називали "великим білим цілителем", а преса нарекла його "благодійником людства".

Володимир Філатов - легендарний одеський офтальмолог, який повернув зір тисячам людей. У 30-х роках він став одним з перших у світі, хто провів успішну пересадку рогівки. Більш того, вчений самостійно сконструював інструменти і вперше почав витримувати донорські очі у льоду. Філатов є автором принципово нового методу лікування – тканинної терапії, яку широко застосовують і сьогодні.

Микола Амосов за своє життя провів 6 тисяч операцій на серці. Він перший, хто наважився зробити протезування клапана серця. Паралельно з хірургією медик писав книги про здоровий спосіб життя. Амосов вірив, що його поради допоможуть продовжити життя мільйонам людей.