Поліцейські влучили у 5-річного Кирила Тлявова / фото UAportal

Розслідування вбивства 5-річного Кирила Тлявова у Переяслав-Хмельницькому Київської області знаходиться на завершальному етапі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив директор ДБР Роман Труба.

"На завершальному етапі знаходиться розслідування вбивства Кирила Тлявова. Ми чекаємо на результати останніх експертиз, але події цього дня відтворені похвилинно", - зазначив Труба.

Відео дня

За його словами, під час розслідування було вжито комплекс слідчих та оперативних заходів, а також проведено негласні розшукові дії та більш як 30 обшуків.

Директор ДБР також додав, що тип зброї, з якої було вбито хлопчика, було встановлено одразу, однак її і досі не можуть знайти. Тому бюро відкрило провадження щодо неоперативного реагування чи можливого переховування знаряддя вчинення злочину місцевими поліцейськими. Труба зазначив, що у цьому провадженні підозри поки що нікому не оголошені, всі допитуються як свідки.

"Я сподіваюсь, що в листопаді ми завершимо досудове розслідування, остаточно вручимо підозри, остаточно визначимо кваліфікацію кожного учасника, адже всім зрозуміло, що потерпілий загинув від однієї кулі, що означає, що від кулі одного учасника", - підкреслив він.

За словами Труби, ДБР також відкрило провадження щодо можливого неналежного надання пораненому хлопчику медичної допомоги.

Читайте такожВбивство дитини у Переяславі-Хмельницькому: ДБР перевірить, чи не приховували медики злочин

Як повідомляв УНІАН, 31 травня у Переяслав-Хмельницькому патрульні поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Вони влучили у 5-річного Тлявова, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували. 3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.

Патрульним оголосили підозру в грубому порушенні громадського порядку, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї групою осіб (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України) та в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб (п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 ККУ).

Пізніше ДБР оголосило про підозру третій особі. За даними слідства, цей чоловік перебував разом із вже раніше затриманими двома правоохоронцями і також здійснював постріли зі зброї. Зброю, з якої вбито дитину, не знайдено.

Потім прокуратура повідомила про підозру 16-річному неповнолітньому, який став ще одним фігурантом справи про вбивство Тлявова.