В результаті від кримінальної відповідальності звільнено 392 людини / фото УНІАН

За два тижні місячника з добровільної здачі зброї громадяни здали до поліції близько 700 грант, снарядів та мін.

Як повідомляє Департамент комунікації Національної поліції, 1 жовтня поліцейські розпочали превентивні заходи з добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів.

Читайте такожУ Дніпрі на «Нову пошту» надіслали посилку з гранатою

Відео дня

Тільки за два тижні місячника громадяни добровільно здали до підрозділів поліції 3 тис. 273 одиниці зброї. Зокрема, це нарізна зброя армійських зразків (552 одиниці), нарізна мисливська (189), гладкоствольна мисливська (2 тис. 019), холодна (335) та саморобна (118). Водночас із загальної кількості зданої вогнепальної зброї понад тисяча одиниць знаходилася у незаконному обігу.

Крім того, громадяни здали 204,3 тисячі одиниць боєприпасів до різної зброї, а також вибухових матеріалів та пристроїв. Серед зданих вибухонебезпечних предметів – 255 гранат, 373 снаряди, 43 запали, 56 мін та 11 вибухових пристроїв.

У результаті від кримінальної відповідальності звільнено 392 особи.

Зокрема, на Сумщині юнак здав поліції два знайдених гранатомети. 17-річний житель одного з сіл Краснопільського району під час пошуків металу натрапив на поліетиленовий пакет, в якому знаходились два бойових гранатомети РПГ-22. Про знахідку хлопець одразу повідомив батьків, а ті – поліцейських.

Місячник триватиме до 31 жовтня 2019 року.

У поліції нагадали, що, відповідно до ч.3 ст. 263 Кримінального кодексу України, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.