Цьогоріч у Києві планують встановити живу ялинку / фото Ukraine Folk

До старту новорічних свят у Києві залишилося трохи більше двох місяців.

Журналісти "Сегодня" розпитали в організаторів масових гулянь у центрі столиці про те, якою буде цього року головна ялинка країни на Софійській площі.

На Софійській площі в цьому році буде класичне європейське Різдво в німецькому стилі й, можливо, жива новорічна ялинка.

Відео дня

Читайте такожРіздвяні ярмарки в Німеччині: необхідне свято в найтемніший місяць року

"Площа буде прикрашена яскравою ілюмінацією. Буде багато червоного, зеленого і золотого кольорів. На всій території встановимо великі яскраві арки й арт-об'єкти, красиву сцену. Ми запланували дуже багато казкових фотозон за мотивами німецьких казок. Можу сказати, що так гарно ми ще не прикрашали Софійську площу на Новий рік. Все буде дуже гарно й казково, сподіваюся, нові прикраси сподобаються всім, хто вирішить зустрічати Новий рік на Софійській площі", – розповів куратор проекту Folk Ukraine Ігор Добруцький.

У цьому році в Києві планують встановити живу ялинку, але ймовірний варіант, що вона буде збірною, як минулого року.

"У будь-якому випадку зробимо її дуже пишною, такою як ставлять у Німеччині. Адже свято Нового року повинно бути справжнім, а воно без живої ялинки таким не буде. Її прикрасимо яскравими іграшками за мотивами німецьких казок. Ми запланували багато цікавого на новорічні свята. З Європи, наприклад, до нас має приїхати Санта Клаус. На Софійській площі буде побудований спеціальний павільйон, його присвятимо історії цього казкового персонажа", – запевняє Добруцький.

Він додає, що якщо раніше концерти на Софійській площі тривали 15 днів, то цього разу вони будуть проходити щодня в режимі нон-стоп, починаючи з 19 грудня, після урочистого запалення головної ялинки країни. Концерти можна буде подивитися щодня до 22:00, а у вихідні дні - до 23:00.