Бойовик вдавав цивільного і казав, що випадково натрапив на блокпост ЗСУ, де його й поранили / shrz.com.ua

Артемівський міськрайонний суд засудив мешканця Макіївки до 10 років в’язниці за участь у протиправній діяльності незаконних збройних формувань «ДНР», згідно зі статтею ч.1 с.258-3 ККУ.

Про це інформує прес-служба прокуратури Донецької області.

Читайте такожСБУ затримала бойовика з Харкова, який обстрілював Луганський аеропорт

Відео дня

Як встановили слідчі, 17 липня 2014 року 23-річний чоловік вступив на окупованій території до складу так званої артилерійської бригади «Кальміус» так званого «Міністерства оборони «ДНР».

Обвинувачений працював механіком-водієм і командиром машини реактивного залпового вогню «Град», будучи озброєним автоматом Калашниковим. Воював у районі Донецька, Сніжного, Горлівки, а також у Новоазовському та Шахтарському районах.

У лютому 2019-го чоловіка поранили та затримали українські військові. Бойовик вдавав, що він цивільний і випадково натрапив на блокпост ЗСУ. Однак суд визнав докази прокуратури вичерпними та обґрунтованими.

Як повідомляв УНІАН, контрольовані Росією бойовики вербують на Донбасі засуджених осіб, які опинилися у місцях позбавлення волі до початку збройного конфлікту - до 2014 року, а потім передають їх на контрольовану Україною територію для підривної діяльності проти України.