Експерти з США провели для співробітників Нацгвардії інтенсив за використання поліграфа / фото facebook.com/pg/nabu.gov.ua

Поліграфологи зі Сполучених Штатів провели для правоохоронців з України, Білорусі та Азербайджану інтенсив з використання поліграфа.

Про це повідомляється на сайті Нацгвардії.

За сприяння Посольства США в Україні іноземні експерти поліграфології навчали правоохоронців, як коректно проводити тестування, бесіди й отримувати зізнання підозрюваних за допомогою детектора брехні. Відзначають, що серед спікерів були Марк Хендлер - експерт-поліграфолог з питань достовірності, член ради директорів Американської асоціації поліграфа і Мішель Сі Де Ла Пека - діючий співробітник федеральної правоохоронної структури США.

Відео дня

Читайте такожСАП порушила справу через звинувачення у нібито отриманні хабарів 11 нардепами від "Слуги народу"

"Допит - це як процес виготовлення сосисок, який ніхто не хоче бачити, але рано чи пізно нам доведеться показати, як ми проводимо допит, інакше нас будуть підозрювати в порушенні чистоти експерименту", - зазначив Сі Де Ла Пека.

Такі навчання проводять для правоохоронців не рідше ніж один раз на рік. До них уже залучали майже всіх фахівців цього напрямку з Нацгвардії. Цього разу серед учасників було 14 офіцерів, які спеціалізуються на поліграфології.

"Щоб дослужитися до поліграфолога ви повинні бути вартовим, спеціальним агентом щонайменше п'ять років і бути красивим! Усе інше - питання колосального досвіду роботи з різними ситуаціями", - додав Сі Де Ла Пека.

За підсумками лектори вручили слухачам 100 сертифікатів про проходження курсу.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що всі члени комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики повинні пройти детектор брехні.