REUTERS

Серед бойовиків на Донбасі зростає невдоволення умовами "служби".

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

Читайте такожУ новій Call of Duty знайшли мультиплеєрну карту віртуального Донецька

Відео дня

За його словами, командування російських окупаційних військ продовжує активні заходи з укомплектування особовим складом з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Зокрема, за даними розвідки, серед населення тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях проводиться агітаційна робота із закликами вступу до лав російських окупаційних військ, обіцянками високої грошової винагороди та сприяння у позачерговому отриманні російських паспортів.

"Водночас у з’єднаннях і частинах окупаційних військ поширюється невдоволення особового складу умовами "служби". В окремих підрозділах противника значна частина найманців не бажає продовжувати контракти, збільшується кількість випадків дезертирства та ухилення від "служби" шляхом самокалічення", - розповів Гуцуляк.

Він також зазначив, що з метою посилення контролю за особовим складом та недопущення випадків самовільного залишення військових частин російське командування вилучає у "військовослужбовців" особисті документи, у тому числі вже отримані ними російські паспорти.

Як повідомляв УНІАН, Служба безпеки України затримали бойовика самопроголошеної «ДНР» на підконтрольній території Луганщини. Чоловік переховувався в Україні після того, як утік з «республіки».