Люди безупинно ходять по пішохідному переходу / фото Facebook Денис Селін

Сьогодні на лівому березі Дніпра близько 100 людей перекрили Донецьке шосе, протестуючи проти підвищення тарифів на централізоване опалення.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив громадський активіст Денис Селін.

За його словами, на шосе утворився великий затор.

Відео дня
На Донецькому на шосе утворився великий затор / фото Facebook Денис Селін

«На лівому березі люди ходять по пішохідному переходу без зупинки. Людей вивела з себе хитра схема підвищення тарифів на тепло. У минулому році лівий берег платив 800 грн за 1 Гкал, а зараз пропонують платити 1650 грн, – написав він. – Це пов'язано з тим, що подачу тепла переключили з Придніпровської ТЕС на газові котельні. При цьому, коли на сесії обговорювали таке перемикання, Філатов запевняв, що підвищення не буде», - написав Селін.

фото Facebook Денис Селін

За його словами, 28 жовтня на сайті Дніпровської міськради була опублікована відповідна петиція жителів, яка станом на ранок 31 жовтня зібрала 990 підписів із 1 тис. необхідних.

Зокрема, в ній йдеться, що 24 липня депутатами Дніпровської міської ради з метою вдосконалення системи централізованого опалення було прийнято рішення про надання дозволу на передачу з балансу КП «Коменергосервіс» на баланс КП «Теплоенерго» активів та обладнання для передачі тепла для населення. Внаслідок цього рішення було проведено роботи з перепідключення мереж опалення від Придніпровської ТЕС до районних газових котелень.

«Перед самим початком опалювального сезону жителі лівого берегу побачили оголошення про збільшення для них тарифу на теплопостачання майже в два рази, хоча жодного слова про зміну схеми централізованого теплопостачання немає. Жодного громадського обговорення з цього приводу проведено не було. Вимагаємо від міської влади відновити постачання теплової енергії від Придніпровської ТЕС, що призведе до непідвищення тарифів на опалення для населення», - йдеться в петиції.