Співробітники СБУ викрили дві нарколабораторії / СБУ

Правоохоронці викрили у південних областях України дві нарколабораторії із виробництва психотропів.

Читайте такожДБР накрило співробітників СБУ, які відмивали гроші через благодійні фонди

Як повідомляється на сайті СБУ, у Запоріжжі четверо місцевих мешканців організували наркобізнес із виробництва та збуту метамфетаміну. Лабораторія діяла у квартирі одного із учасників групи. Прекурсори для виробництва замовляли в мережі. Оптові партії «товару» торгівці постачали дилерам.

Відео дня

«За попередньою інформацією, щомісяця з «конвеєра» нарколабораторії «сходило» до двох кілограмів психотропної речовини на суму понад мільйон гривень за розцінками чорного ринку», – йдеться в повідомленні.

СБУ

В ході обшуків правоохоронці вилучили готовий «товар», обладнання для його виготовлення, велику кількість прекурсорів та чорнові записи з даними про замовників та наркотрафік. Триває слідство.

СБ також повідомляє про викриття нарколабораторії із мільйонним оборотом на Миколаївщині. Виробництво зловмисники обладнали в приватній садибі в одному із населених пунктів Новобузького району.

СБУ

Компоненти для виробництва психотропів дільці замовляли через Інтернет за кордоном та в Україні. Товар збували особисто через так звані «закладки», за допомогою месенджера. Товар також відправляли дилерам поштою в Одеську, Запорізьку та Кіровоградську області.

Зловмисники також облаштували кілька теплиць із коноплею у цьому ж районі. Кошти за товар ділки отримували на спеціально відкриті банківські рахунки.

СБУ

Правоохоронці вилучили у злочинців півтора кілограма різних психотропів, кілограм марихуани, обладнання для виготовлення наркотиків, вогнепальну та холодну зброю, засоби зв`язку, гроші, отримані від наркозбуту в еквіваленті 250 тисяч гривень, та ще понад 500 тисяч гривень на банківських рахунках. Наразі п`ятьом миколаївцям повідомили про підозру.

Напередодні повідомлялось, що правоохоронці в ході масштабної спецоперації затримали 20 учасників міжрегіонального синдикату наркоторговців, вилучивши наркотиків на 25 млн грн.

Затримано двох організаторів, жителів Львівської області, один з них – діючий депутат об’єднаної територіальної громади, та 18 учасників злочинної групи. Раніше у цій справі правоохоронці з Білорусі затримали ще двох учасників злочинної організації.