В'ячеслав Соболєв орендує машину Range Rover 2013 року випуску / фото Інформатор

Автомобіль Range Rover, у якому сьогодні вбили трирічного сина бізнесмена і депутата Київської облради В'ячеслава Соболєва, належить фірмі, яка фігурує в кримінальному провадженні правоохоронців щодо фінансування тероризму на Донбасі.

Про це повідомляє "Слідство.Інфо" з посиланням на реєстр судових рішень. Ідеться про компанію “Донукпроектніі”. У цієї фірми Соболєв орендує машину Range Rover 2013 року випуску, про що депутат сам вказує у своїй декларації.

З двох різних джерел в правоохоронних органах журналісти видання отримали підтвердження, що автівку цієї компанії розстріляли в центрі Києва у неділю, 1-го грудня.

Фірма "Донукрпроектніі" раніше була зареєстрована в Донецьку, а її засновником, за даними YouControl, був В’ячеслав Соболєв. "Донукпроектніі" фігурує в кримінальному провадженні за підозрою у фінансуванні тероризму на непідконтрольних офіційному Києву територіях.

Читайте такожКуля влучила в голову: ЗМІ повідомили нові подробиці обстрілу Range Rover з дитиною в Києві

За даними слідства, "Донукпроектніі" та низка інших фірм, до яких у минулому Соболєв теж мав безпосередній стосунок, використовували для легалізації коштів, які отримали від ведення незаконного бізнесу у так званих "ЛНР" та "ДНР".

З тексту судової ухвали видно, що з лютого 2006-го до січня 2017 року ці компанії здійснили між собою фінансові операції на суму майже 678 мільйонів гривень. Серед таких фірм правоохоронці вказують, зокрема, й компанії, які володіли мережею супермаркетів з назвою "Обжора". В’ячеслав Соболєв був у засновниках однієї з таких компаній до 2007-го року.

До 2014 року на території Донецької області працювала мережа супермаркетів "Обжора". Як зазначає слідство, після захоплення терористичною організацією "ДНР" частини Донецької області, компанія там продовжила працювати.

Як повідомляв УНІАН, у неділю, 1 грудня, в центрі Києва невідомі відкрили вогонь по автомобілю Range Rover чорного кольору, в салоні якого перебувала дитина. Від отриманих травм дитина померла.

За інформацією поліції, зловмисник стріляв у Соболєва, проте куля влучила в трирічного хлопчика, який також перебував у салоні авто. Від отриманого вогнепального поранення дитина померла в кареті "швидкої" по дорозі до лікарні.

У столиці проводиться спецоперація з розшуку зловмисника. Відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України.