Під час затримання чоловік заявив: "з тим, що видають в Криму, нікуди не поїдеш, а їздити хочеться" / facebook.com/profile.php?id=100009434909856&

Служба безпеки України затримала на кордоні Криму члена партії «Єдина Росія» та представника окупаційної влади півострова Ігоря Кучерявого.

Про це в ефірі кримськотатарського телеканалу ATR розповів колишній віце-прем’єр Криму Ленур Іслямов.

Читайте такожСправи Майдану: адвокат родин "Небесної Сотні" Закревська припиняє голодування

Кучерявого затримали на КПВВ Каланчак у зв’язку з його причетністю до анексії Криму та членством у російській партії.

За інформацією кримськотатарської організації «Аскер», чоловік брав участь у «кримській весні» та «загонах самооборони» Севастополя. Від Міноборони РФ він отримав медаль «За повернення Криму».

Іслямов стверджує, що Кучерявий перетинав кордон, щоб отримати закордонний паспорт України. Під час затримання окупант заявив: «з тим, що видають в Криму, нікуди не поїдеш, а їздити хочеться».

Довідка УНІАН. Росія анексувала український півострів Крим у березні 2014 року. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».