Суд частково задовольнив клопотання детектива НАБУ / 24tv.ua

Колишньому начальнику Головного слідчого управління ГПУ Ігорю Щербині, який за 150 тисяч доларів «обіцяв» закрити справу щодо забудовника, обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення понад 2 мільйонів гривень застави.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Вищий антикорупційний сьогодні суд обрав міру запобіжного заходу колишньому начальнику ГСУ Генеральної прокуратури України, підозрюваному у шахрайстві та пособництві у надання неправомірної вигоди за закриття кримінального провадження.

Читайте такожАргумент змінити керівництво ДБР: Зеленський прокоментував обшуки у кума ТрубиСуд частково задовольнив клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, і застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення 2 мільйони 130 тисяч 100 гривень застави.

Відео дня

Нагадується, що колишньому службовцю інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 (пособництво надання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, 3 грудня в НАБУ заявили про затримання екс-начальника Головного слідчого управління ГПУ та підприємця у сфері будівництва за підозрою в шахрайство і пособництві у надання неправомірної вигоди керівнику одного з правоохоронних органів.

Вказані особи були затримані відразу після отримання першої частини обумовленої суми – а саме 75 тисяч доларів зі 150 тисяч доларів. Ці кошти колишній чиновник ГПУ за посередництва підприємця вимагав від столичного забудовника нібито для одного з керівників правоохоронних органів за закриття кримінального провадження, яка розслідується територіальним управлінням цього органу щодо цієї компанії.

За даними джерела УНІАН, йдеться, зокрема, про колишнього начальника Головного слідчого управління ГПУ Щербини, якого ЗМІ пов'язують з директором ДБР Трубою.

Також сьогодні президент Володимир Зеленський заявив, що «права рука» директора ДБР підозрюється в отриманні хабара в розмірі 150 тисяч доларів.