Юлія Кузьменко / REUTERS

Волонтер і лікар Юлія Кузьменко, яку підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета, заперечує свою причетність і вважає неправдивими результати експертиз по справі.

Про це вона заявила в суді, передає "Українська правда".

Читайте такожСуд відмовив у відводі судді Вовка по справі підозрюваної у вбивстві Шеремета

Відео дня

"Вчорашній день, напевно, почався звичайно. Я була на роботі, у мене було 3 дитини в операційній. Найнеприємніше – це зараз постфактум розуміти, що коли я ще перебувала в операційній, в цей момент вже готувався брифінг. Я вже стала вбивцею", - сказла Кузьменко.

"Я вперше про Шеремета почула, коли в день, по-моєму, його вбивства, я сиділа на роботі, відкрила фейсбук, прочитала, що вбили Шеремета, я тоді ще полізла читати, хто це... Я не знаю, як закінчиться моє життя, але вчора закінчили мою кар'єру. У мене тисячі пацієнтів... Що повинні думати батьки дітей, яких я оперувала, що хірург був убивця? Кому вони віддавали своїх дітей?", - додала вона.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля.

12 грудня в Національній поліції заявили, що в причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ять осіб: музиканта Андрія Антоненко, Юлію Кузьменко (псевдонім "Лисиця"), Яну Дугарь і подружжя Інну ("Пума") і Владислава ("Буча") Грищенко.

За версією слідства, саме Кузьменко заклала вибухівку під автомобіль журналіста.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.