Двох інтернет-пропагандистів викрили на Херсонщині / фото: СБУ

Співробітники Служби безпеки України викрили у Херсонській області двох інтернет-агітаторів, які через заборонену російську соціальну мережу поширювали заклики до зміни конституційного ладу та територіальної цілісності нашої країни.

Як повідомляє прес-центр СБУ, оперативники та слідчі спецслужби встановили, що жителі Херсону та області з початку збройної агресії проти України здійснювали адміністрування антиукраїнської групи російської соцмережі.

«Під фейковими іменами зловмисники розміщували матеріали з ресурсів країни-агресора та публікації із сепаратистських сайтів терористичних організацій Л/ДНР», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зокрема, у поширених матеріалах вони виправдовували діяльність проросійських терористів, агресивну політику Росії, у тому числі анексію частини території України та підтримку бандформувань на сході країни.

За інформацією СБУ, проведена експертна оцінка підтвердила, що в оприлюднених зловмисниками повідомленнях містяться заклики до зміни меж території та державного кордону України.

Читайте такожПропагандисти телеканалу Міноборони РФ приїхали до Києва (відео)

Під час обшуків у помешканнях фігурантів справи правоохоронці виявили мобільні ґаджети та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам повідомлення про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Триває слідство.