Готель поки закритий \ фото facebook.com/MNS.GOV.UA

На Сумщині поховали останню жертву пожежі, що сталася чотири місяці тому. Десятирічна дівчинка разом зі своєю матір'ю загинула в одеському готелі "Токіо Стар". Тіло настільки обгоріло, що експертам довелося довгий час проводити судово-медичні експертизи. Тільки після цього тіло віддали батькові дитини.

Читайте такожВласника одеського готелю «Токіо Стар» відпустили з СІЗО

Як йдеться в сюжеті ТСН, сумчанин Олександр Довгих втратив у пожежі свою сім'ю: дочку Валентину та дружину Анну. В Одесі сім'я зупинилися проїздом на ніч. У пожежі уцілів тільки Олександр: "Це дуже важко. Я кожну ніч переживаю цю пожежу і прокидаюся. Мені здається, що у мене в будинку знову дим".

Генетична експертиза з ідентифікації тіла розтягнулася більш ніж на чотири місяці. "Тіло дівчинки не підлягало опізнанню у зв'язку з тим, що були викликані досить важкі тілесні ушкодження. Тому під час слідства була призначена експертиза. Ми чекали результатів", - каже прокурор Євген Антощук.

У кримінальному провадженні щодо пожежі п'ятеро підозрюваних. Двоє власників готелю, два адміністратори та головний інженер. З них троє перебувають під домашнім арештом, один з власників та інженер - у розшуку. Правоохоронці розглядають єдину версію пожежі: закорочення електрики в пральній кімнаті.

З моменту пожежі приміщення цього готелю закрите і знаходиться під арештом, як речовий доказ. Тільки зараз правоохоронці отримали результати будівельної експертизи. Вона говорить про те, що в приміщенні ні при яких умовах не повинен був працювати готель.

"Більшість приміщень, кімнат у готелі не були оснащені необхідним обладнанням, там не було вікон. Це вказує на те, що воно не відповідало ДБНам, які застосовуються в приміщенні готелю", - пояснив прокурор Євген Антощук.

Зате в сусідньому з готелем приміщенні вже відновив роботу бізнес-центр. Він також розміщений в колишньому будинку трамвайного депо і також належить підозрюваним у кримінальному провадженні. Наймачі офісів незважаючи на сусідство зі згорілим готелем за свою безпеку не бояться.

Готель поки закритий. Принаймні до лютого, коли розпочнеться судовий розгляд справи про загибель людей. Про жахливу пожежу, що забрала життя дев'яти людей, тут нагадує лише обгорілий центральний фасад і зів'ялі квіти на ґанку.