Правоохоронці вилучили 11 тис. 600 одиниць ігрового обладнання та комп’ютерної техніки / фото УНІАН

Офіс генерального прокурора спільно з правоохоронними органами припинили діяльність 911 нелегальних гральних закладів.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Офіс генерального прокурора спільно з правоохоронними органами в рамках протидії незаконному гральному бізнесу припинили діяльність 911 нелегальних гральних закладів», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що за фактами зайняття гральним бізнесом розпочато 437 кримінальних проваджень, у межах яких за процесуального керівництва прокуратури провели майже 1 тис. 200 обшуків, вилучили 11 тис. 600 одиниць ігрового обладнання та комп’ютерної техніки, готівкові кошти, а також чорнові записи.

В Офісі генпрокурора зауважили, що прокуратура продовжує координувати та забезпечувати ефективну роботу на цьому напрямі, зокрема щодо закінчення розслідування і належного підтримання обвинувачення у цих кримінальних провадженнях у суді.

Читайте такожЛегалізація грального бізнесу: у Раді назвали очікувані надходження до бюджету

Як повідомляв УНІАН, 19 грудня 2019 року Верховна Рада провалила у першому читанні голосування за законопроект про легалізацію грального бізнесу в Україні. За законопроект №2285 проголосували 213 депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

20 грудня Кабінет міністрів заборонив поширення грального бізнесу під виглядом державних лотерей, про що повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Своєю чергою, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вимагає від Національної поліції припинити функціонування гральних закладів, що працюють під виглядом державних лотерей.