В ДСНС розповіли про умови утримання евакуйованих з Уханя громадян / фото УНИАН

Державна служба з надзвичайних ситуацій підготувала 7 автобусів та 33 рятувальників, аби забезпечити вивезення людей, евакуйованих літаком із закритого на карантин китайського міста Ухань. 

Читайте такожОдеська ОДА заявила про готовність до прийому та лікування хворих на коронавірус COVID-19

Як повідомляється на сайті ДСНС, в Україні створено оперативний штаб з питань запобігання занесенню та поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

Відео дня

Крім того, встановлено тимчасові обмеження та особливі умови для в’їзду осіб, які перебували у КНР. На найближчі 14 днів вони будуть ізольовані на карантин. Приміщення з евакуйованими будуть посилені – буде утворено подвійне кільце захисту, охорони та знезараження. 

До охорони цієї території буде щодобово залучено 47 співробітників – 30 поліцейських і 17 військовослужбовців Національної гвардії України. Чергуватимуть піші та  автомобільні патрулі, функціонуватиме контрольно-пропускний пункт і система відеоспостереження. Поряд працюватиме Цілодобовий об'єднаний ситуаційний центр МВС.

Як повідомляв УНІАН, літак з китайського міста Ухань з евакуйованими українцями та іноземцями на борту, прибуття якого очікується в аеропорту «Бориспіль», затримується.

Водночас, як свідчать дані відстеження польотів літаків на ресурсі FlightRadar24, літак авіакомпанії SkyUp рейсу PQ 7302 спочатку прямував у напрямку Харкова, потім кружляв на Харківською областю, а врешті-решт все ж полетів в напрямку Києва.