Ілюстрація / REUTERS

Всі українці з потяга «Київ-Москва», які перебували на обсервації в Росії, повертаються додому.

Про це повідомляє Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів України.

Зазначається, що дослідження зразків, взятих у громадянки Китаю, яка 20-21 лютого подорожувала потягом “Київ-Москва”, показало, що вона не інфікована новим коронавірусом. Про це офіційними каналами Національний координатор Міжнародних медико-санітарних правил (ММСП) Російської Федерації повідомив Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Відео дня

Читайте такожДержава контактує з усіма українцями, яких через підозру на коронавірус у китаянки зняли з потяга "Київ-Москва" - Геращенко

«Відтак, одинадцять українців, які подорожували в тому ж вагоні, що і громадянка КНР, та два бортпровідники-українці, які обслуговували цей вагон, також не є інфікованими», - наголосили у департаменті.

Відчеплений вагон із пасажирами сьогодні, 22 лютого, вночі було відправлено до Києва. Госпіталізованих українців відпустили з лікарні.

Протягом усього часу Посольство України в Москві надавало українцям усю необхідну допомогу, зокрема, гаряче харчування.

Як повідомляв УНІАН, вчора, 21 лютого, пасажирку потяга № 6 «Київ-Москва», громадянку Китаю із симптомами респіраторного захворювання було знято з поїзда на залізничній станції Суземка (РФ). Вагон, у якому подорожувала китаянка, було відчеплено на станції Брянськ, основний склад прибув до Москви.

За даними Держприкордонслужби України, у вагоні, окрім громадянки Китаю, перебувала ще 21 особа: 13 громадян України, в тому числі двоє провідників, 6 громадян РФ і по одному громадянину з Узбекистану та Канади.

У ДПСУ повідомляли, що китаянку розміщено в одному з медзакладів, а вагон з іншими пасажирами, які в ньому перебували, - на обсервації, але невідомо де.

За результатами лабораторного дослідження, COVID-19 у громадянки КНР не підтверджено.

Сьогодні, 22 лютого, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що на кордоні всіх українців з потяга «Київ-Москва» перевірятимуть медики.