Новим власником пам’ятника стала запорізька фірма / фото Сновської міської ради

На Чернігівщині у містечку Сновськ з аукціону за 375 тис. грн продали пам'ятник В.І. Леніну.

Про це повідомили у Сновській міській раді.

Згідно з інформацією, учора з другої спроби на аукціоні через систему Prozorro було продано пам’ятник Леніну, що перебував на балансі Сновської міської ради. Він був демонтований у 2016 році і зберігається на території ПрАТ «Комунальник».

Відео дня

«Аукціон, який був запланований в електронній торговій системі у жовтні 2019 року, не відбувся через відсутність поданих заяв. Тоді було прийнято рішення про зняття з продажу на аукціоні пам’ятника, щоб уникнути зменшення суми продажу на 50%, що є умовою при проведенні малої приватизації», - зазначили у міськраді.

Вдруге пам'ятник виставили на продаж через систему Prozorro на початку лютого 2020 року зі стартовою ціною 326 тис. грн.

Цього разу купити пам’ятник виявили бажання два учасники  – ТОВ «ТРЕЙД ІНВЕСТ СТАЛЬ» та ТОВ «РОЗВИТОК-СВ».

За результатами аукціону, переможцем стало ТОВ «РОЗВИТОК-СВ» (м. Запоріжжя), оголосивши свою ціну у 375 тис. грн, обігнавши конкурента, який запропонував 373,5 тис. грн.

Зараз триває процедура перевірки документів переможця.

У Сновській міській раді поінформували, що отримані від продажу пам’ятника кошти використають на благоустрій території перед будинком культури. Саме там раніше стояв пам’ятник.  

«З цього питання будуть проведені громадські обговорення. Раніше жителями міста була підтримана пропозиція зробити на цьому місці фонтан», - розповіли у міськраді.