Ілюстрація / REUTERS

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) радять українцям, які планують повертатися додому транзитом через ОАЕ, заздалегідь купити квиток на літак "Міжнародних авіаліній України" на 24 березня.

Читайте такожБлизько 2000 українських туристів заблоковані в Таїланді через карантин в Україні (відео)

Про це йдеться в оперативній інформації МЗС про коронавірус. "З 25 березня ОАЕ повністю закривають свої аеропорти для всіх пасажирських авіарейсів, включаючи транзитні. Рішення, яке було прийнято в рамках реалізації запобіжних заходів для стримування поширення коронавірусу COVID-19, вступить в силу через дві доби (25 березня) і буде діяти два тижні", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Також сказано, що на сайті авіакомпанії МАУ, яка здійснює рейси з ОАЕ, доступні квитки на 24 березня (https://www.flyuia.com/ua/ua/information/fly-home). Дипломати заявляють, що це єдиний доступний рейс, яким можна виїхати з ОАЕ в Україну.

"Якщо ви подорожуєтечерез ОАЕ транзитом, у вас має бути квиток до України до посадки на рейс в ОАЕ. Транзит не має перевищувати 24 години", - заявили в МЗС.

Також сказано, що вантажні і аварійно-евакуаційні рейси продовжать виконуватися з аеропорту ОАЕ за умови дотримання всіх необхідних запобіжних заходів. В разі відновлення польотів будуть зроблені додаткові заходи перевірки та ізоляції для забезпечення безпеки пасажирів, членів екіпажу та персоналу аеропорту.

Крім того, українцям радять залишатися на зв'язку з посольством України в ОАЕ.