На Сумщині порушників карантину вже оштрафували на 100 тисяч гривень / фото REUTERS

У Сумах співробітники патрульної поліції склали адміністративний прокол за порушення карантину на чоловіка, який відмовився вдягати засіб індивідуального захисту органів дихання у супермаркеті.

Про це УНІАН повідомив речник патрульної поліції в Сумській області Олег Сологуб.

За його інформацією, подія трапилася 29 березня.

Відео дня

«У супермаркеті один із покупців відмовлявся вдягати захисну маску, а на зауваження охоронців не реагував, намагаючись потрапити без неї до торгової зали. Охоронці викликали поліцію. Патрульні склали на чоловіка протокол за ст. 44-3 КУпАП, що тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 17 до 34 тис. гривень», – розповів Сологуб.

Він уточнив, що протокол патрульні склали за порушення правил поведінки під час карантину, які 28 березня прийняв виконавчий комітет Сумської міської ради.

Тим часом, порушників карантину в цілому на Сумщині вже оштрафували на загальну суму понад 100 тис. грн.

Про це сьогодні, 30 березня, під час брифінгу повідомив голова Сумської облдержадміністрації Роман Грищенко.

«Станом на сьогодні працівниками поліції складено 76 протоколів про адміністративні правопорушення. По п’яти з них судами вже прийняті рішення про адміністративні стягнення. Загальна сума штрафів за зазначеними рішеннями складає 102 тисячі гривень. Решта протоколів перебуває на розгляді у суді», – розповів посадовець.

При цьому він підкреслив, що з іншими порушниками карантину працівники поліції проводять поки що профілактичну і роз’яснювальну роботу.

«Але, якщо надалі не буде відчуватися відповідальність за своє здоров’я, за здоров’я їхніх близьких, за здоров’я інших громадян, поліція вимушена буде діяти більш рішучіше, відповідно до закону», – наголосив Грищенко.

Як повідомляв УНІАН, виконавчий комітет міської ради 28 березня затвердив правила поводження на вулицях та в громадських місцях населених пунктів Сумської міської ОТГ під час карантину.

Згідно з прийнятим рішенням, на період із 28 березня і до моменту закінчення карантину в Україні на території Сумської міської ОТГ заборонено: залишати місце проживання без потреби; виходити із приміщень без засобів індивідуального захисту органів дихання; користуватися дитячими та спортивними майданчиками; перебувати на вулицях групами більше двох осіб тощо. Також, при виході на вулицю кожна людина повинна мати при собі документи, що посвідчують особу.

Правила є обов’язковими для виконання. За їх порушення особи притягатимуться в установленому законодавством порядку до адміністративної відповідальності за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.