Ілюстрація \ REUTERS

Президент Володимир Зеленський наголошує, що в умовах епідемії COVID-19 скупчення людей на богослужіннях та святах – це найнебезпечніше, що може бути.

Читайте такожБез магазинів та транспорту: у Хмельницькому на великодні вихідні посилять карантин

Про це він заявив на щоденній нараді щодо протидії поширенню COVID-19, повідомляє прес-служба Офісу глави держави.

Відео дня

«Скупчення людей на свята, на богослужіннях – сьогодні найнебезпечніше, що може бути. Поцілунки, причащання, перебування поруч. Це прямий спосіб зараження. І кожен має бути свідомий того, що відповідає не лише за себе, а й за здоров’я та життя своїх близьких, родичів та людей навколо», – зазначив Зеленський.

На нараді також наголошувалось на тому, що перед Великодніми святами можуть виникати провокації із закликами порушувати карантинні та безпекові заходи.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 15 квітня зафіксовано вже 3764 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 108 летальних, 143 пацієнти одужали. За добу зареєстровано 392 нові випадки.

Християни східного обряду відзначатимуть Великдень 19 квітня.

Президент України та міністерство охорони здоров’я неодноразово закликали українців залишатися вдома на Великдень та дотримуватись режиму карантину під час свят через пандемію коронавірусу.