Офіційно ринки Києва закриті / фото УНІАН

Незважаючи на заборону, частина столичних стихійних ринків продовжують свою роботу під час карантину - деякі подібні випадки зафіксували журналісти.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

На одній з таких локацій вишикувалася черга до автобуса, всередині нього - овочі і дві продавщиці. Вони кажуть, що штрафу бояться, "але і жити за щось треба".

Жінки запевняють, що сьогодні вийшли вперше за весь період карантину. Все, що не розпродали раніше, згнило. Покупці в масках і на безпечній відстані один від одного. Вони так само не бачать тут жодної небезпеки.

Читайте такожЛяшко знову заборонив роботу ринків у період карантину

Сам ринок тут закритий. На воротах замок. Але варто його обійти, як можна побачити людей з повними сумками овочів, які відійшли вже від іншого буса. Але все ж такі випадки поодинокі. Масова стихійна торгівля в столиці припинена.

На столичному Житньому ринку зараз немає нікого. Лотків просто неба по місту залишилися одиниці. Якщо хто і продає, то ховається подалі від метро і великих транспортних розв'язок і просять їх не знімати.

Штраф за порушення санітарно-епідеміологічних норм становить мінімум 17 тисяч гривень. Одне з перших рішень, які оголосив Шевченківський суд щодо порушників карантину, стосувався якраз торгівлі у невстановленому місці. Жінка продавала овочі і фрукти і не реагувала на попередження правоохоронців. Свою провину визнала і заплатила 17 тисяч штрафу.