П'ять країн зробили заяву з нагоди 100 днів знищення українського літака під Тегераном / REUTERS

Члени Міжнародної групи з координації допомоги жертвам катастрофи рейсу МАУ PS752 (Україна, Канада, Швеція, Афганістан, Велика Британія) запевнили родини загиблих, що будуть добиватись прозорого розслідування обставин трагедії та виплати постраждалим компенсації.

Читайте такожПереговори з Іраном щодо притягнення до відповідальності винних у збитті літака МАУ тривають - Кулеба

“Виповнюється 100 днів з моменту трагедії рейсу PS752 Міжнародних авіаліній України: 176 осіб безневинно загинули, коли 8 січня ракета земля-повітря збила їхній літак у небі над Тегераном, Іран.  Ми надалі подумки із родинами жертв», - йдеться в спільній заяві членів групи.

Відео дня

«Користуючись нагодою, члени координаційної групи хотіли би запевнити родини та близьких жертв, що наша група міністрів продовжує спільно працювати, відстоюючи повну відповідальність, прозорість, справедливість і компенсації, а також повне, незалежне і прозоре розслідування, аби допомогти родинам та близьким подолати горе, яке вони надалі переживають», - наголосили країни-учасниці групи.

Довідка УНІАН. 8 січня в Ірані розбився літак «Міжнародних авіаліній України», який виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ. Загинули 176 осіб. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, зокрема 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

Через три дні президент Ірану офіційно визнав, що український лайнер був збитий «в результаті ненавмисної людської помилки» і пообіцяв притягнути винних до відповідальності. 14 лютого міністр закордонних справ Ірану заявив, що Тегеран не має наміру віддавати «чорні скриньки» зі збитого літака МАУ, але й не розшифровуватимуть їх даних без участі зацікавлених сторін.

Країни-учасниці Міжнародної групи з координації допомоги жертвам катастрофи літака МАУ неодноразово вимагали від Ірану передати групі «чорні скриньки» зі збитого лайнера.