Фото УНИАН

Як повідомили у спецслужбі, куратори з ГРУ Генштабу Росії дали членам групи завдання здійснити вибухи в місцях дислокації правоохоронців, на військових об'єктах, у волонтерських та проукраїнських громадських організаціях, пише Новое время.

Читайте такожСБУ показала арсенал зброї угруповання, яке готувало вбивство Авакова

"Групу сформував колишній працівник російської спецслужби, який знаходиться на тимчасово окупованій території АР Крим. Першим її завданням була фізична ліквідація лідера одеського Евромайдану", - сказано в повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували факти розробки членами групи та узгодження з представником російської спецслужби детального плану вбивства активіста на маршруті його пересування до місця проживання в передмісті Одеси. Замовне вбивство планувалося здійснити у вересні 2015 року. Безпосередніми виконавцями злочину повинні були виступити члени одного з районних центрів Одеської обласної організації Комуністичної партії України.

Напередодні скоєння злочину правоохоронці затримали всіх шістьох виконавців. У зловмисників співробітники СБУ вилучили документальні матеріали, які підтверджують факт планування ними акції з фізичного усунення активіста під безпосереднім керівництвом іноземця. Затримані дають свідчення щодо особистої участі та розподілу ролей в реалізації злочинного задуму.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 (готування до злочину) і ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.