timeua.com

Як передає кореспондент УНІАН, за інформацією користувачів соцмереж, люди займали чергу вночі, а під ранок до управління Пенсійного фонду у Чернігові вишикувалися майже тисяча пенсіонерів. Люди хотіли отримати довідки про пенсії, за якими вони нібито зможуть отримати допомогу в розмірі 500 грн у міській раді.

У Чернігівській міській раді ажіотаж навколо матеріальної допомоги назвали штучним і не пов'язаним із місцевими виборами, оскільки Програма одноразової матеріальної допомоги у Чернігові працює не один рік. Згідно з документом, допомогу отримують чернігівці, які опинилися у скрутному матеріальному становищі (захворювання, низький рівень матеріального забезпечення тощо). Сума допомоги коливається від сотні гривень до тисячі (у виняткових випадках близько 2 тис. грн). Окремо міська влада підтримувала учасників антитерористичної операції. Торік матеріальну допомогу отримали понад 550 учасників АТО (на суму 300 тис. грн), за 9 місяців цього року – близько 900 учасників АТО (на суму майже 0,5 млн грн).

Читайте такожУ КВУ основною проблемою передвиборчої кампанії називають підкуп

Цього року завдяки більшим надходженням, отриманим від децентралізації, міський голова Олександр Соколов запропонував збільшити фінансування програми до 20 млн грн. Однак остаточне рішення має схвалити сесія міськради, що запланована на 7 жовтня.

За інформацією працівників міськради, чернігівських пенсіонерів обдзвонювали невідомі та запрошували прийти у відділ звернень громадян за грошима. Однак порядок отримання допомоги передбачає спочатку подачу документів, схвалення рішення виконавчим комітетом міської ради і тільки потім отримання коштів. "Існуючий порядок щодо подання документів і отримання коштів не буде порушуватися", - пообіцяли у міській раді.