Калиновского оставили под стражей / Скриншот

Колегія суддів Апеляційного суду Києва залишила без змін ухвалу Печерського районного суду про запобіжний захід у вигляді взяття під варту пасинка українського бізнесмена Дмитра Фірташа Сергія Калиновського.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було прийнято на засіданні колегії суддів у четвер.

Читайте такожКалиновського можуть звинуватити в порушенні ПДР та опорі міліції

Відео дня

В ході засідання захисник Калиновського просив суд змінити запобіжний захід для Калиновського на домашній арешт. Він мотивував це тим, що його підзахисний потребує стаціонарного лікування, яке неможливо забезпечити в умовах слідчого ізолятора.

Разом з тим прокурор зауважив, що Калиновський перебував у розшуку з 17 вересня 2007 року. Окрім того він не відшкодував збитки потерпілим після ДТП, яку спричинив.

Крім того, прокурор додав, що Калиновський в ході його затримання патрульними поліцейськими 29 вересня поточного року відмовився пройти тест на алкогольне сп'яніння. Також він зауважив, що автотехнічна експертиза, проведена 8 жовтня, засвідчила, що швидкість автомобіля, яким Калиновський керував в момент скоєння ним ДТП, не була близько 80 км за годину, як це стверджує сам підозрюваний.

Виходячи з цих та інших аргументів, зокрема, що Калиновський, перебуваючи, поза межами СІЗО, не буде співпрацювати зі слідством, прокурор просив суд залишити його під вартою.

Читайте такожЗ'явилося відео із затриманням поліцією Калиновського

Крім того, адвокат підозрюваного просив суд заборонити фото- та відеозйомку журналістами судового засідання. Це клопотання також підтримав сам Калиновський, який зауважив, що на його думку, журналісти перекручують факти. Однак це клопотання в ході судового засідання також було відхилено.

Як повідомляв УНІАН, Калиновського, який 8 років переховувався від правосуддя, затримали у Києві 29 вересня. Він розшукувався у справі про скоєну в 2007 році дорожню аварію, в якій загинули двоє осіб. Тоді Калиновський втік з приватної клініки, де лікувався після ДТП.