Кандидат на посаду Київського міського голови від Партії регіонів Василь ГОРБАЛЬ вважає, що першочерговим кроком нового мера столиці має бути врегулювання ситуації на продовольчому ринку.

Про це йдеться у коментарі В.ГОРБАЛЯ, переданому УНІАН прес-службою Київської міської організації Партії регіонів.

“Щоб знизити ціни на продукти харчування, не потрібно захоплюватися подвоєнням, потроєнням соціальних виплат. Необхідно провести інвентаризацію плодовоовчевих баз, створити у Києві логістичні центри, закупити нові холодильники для зберігання м’яса та риби. Києву потрібен власний міський продовольчий резерв. Власне, якби він був, то ситуація, подібна до тієї, яка нині є в столиці, коли ціни на продовольство в Києві є заручниками боротьби Кабміна з міською владою, була б неможлива”, - зазначив А.ГОРБАЛЬ.

Відео дня

Крім цього, за його словами, необхідно відновити ефективність такого механізму, як сільськогосподарські ярмарки.

“Зараз ціни на таких ярмарках мало чим відрізняються від цін в магазинах, хоча насправді ці ярмарки були задумані, щоб нівелювати ціни шляхом заходу на ринок безпосередньо сільгоспвиробників”, - зауважив кандидат на посаду мера столиці.

При цьому В.ГОРБАЛЬ зазначив, що сьогодні Київ утричі більше товарів імпортує, аніж експортує, відтак, “щоб приборкати зростання цін в столиці, необхідно сконцентруватися на виробництві тих товарів, які ідуть на загальнонаціональне споживання. Тоді це дасть ефект, знизить частку імпорту та створюватиме нові робочі місця”.