Нігояна, Сеника і Жизневського на Майдані вбили провокатори або переодягнені правоохоронці / УНИАН

Активістів Майдану Сергія Нігояна, Романа Сеника і Михайла Жизневського вбили або провокатори, або перевдягнені правоохоронці.

Читайте такожВ ГПУ розповіли, хто координував "тітушок" під час Майдану

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив начальник Управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

Відео дня

За його словами, експертизою встановлено, що Нігояна, Сеника і Жизневського вбили з відстані до 3-х метрів у той час, коли правоохоронці стояли не менш як за 30 м від активістів майдану.

"Це свідчить, що їх убили або провокатори, або переодягнені правоохоронці", - сказав Горбатюк.

У тілі Романа Сеника було виявлено кулю, яка використовувалася для зупинки транспортних засобів в органах внутрішніх справ, передає "112 Україна". Експертиза свідчить, що Михайло Жизневский був убитий такої ж кулею. Як відомо, Сергій Нігоян отримав смертельне поранення картеччю від мисливського патрона.

"Ми не прийшли до розкриття злочинів, але було суттєво звужено коло підозрюваних... Ми вважаємо, що досягнемо результатів", - заявив Горбатюк.

Читайте такожПрокуратура здатна вбити ідею Антикорупційного бюро - Касько

Як повідомляв УНІАН, 22 січня 2014 року у центрі Києва, на вулиці Грушевського, від вогнепальних поранень загинули перші активісти Революції Гідності - Михайло Жизневський, Сергій Нігоян та Роман Сеник.