фото: УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні суд продовжив оголошувати зібрані обвинуваченням докази у кримінальному провадженні у справі представників російських Збройних сил Александрова та Єрофєєва.

Зокрема, було оприлюднені смс-повідомлення з мобільного телефону Александрова за березень-квітень 2015 року. Слід зазначити, що захист Александрова та Єрофєєва звернувся до суду з клопотанням не визнавати мобільний телефон Александрова та його контент як належний доказ у справі, оскільки, на думку захисту, він був здобутий з порушенням норм Кримінально-процесуального кодексу.

Читайте такожЗатриманий на Донбасі російський ГРУшник Єрофєєв в суді заявив, що його катували

Відео дня

Прокурори заявили, що ці докази здобуті у відповідності до законодавства. В результаті колегія суддів вирішила оцінити ці докази з точки зору допустимості безпосередньо при розгляді справи по суті.

Також захист висловив клопотання допитати в якості свідка телеведучого Савіка Шустера. Це пов'язано з тим, що на сьогоднішньому судовому засіданні був продемонстрований уривок авторської програми Шустера, там де він проводить інтерв'ю із обвинувачуваними Александровим і Єрофєєвим ще під час їхнього перебування у лікарні.

Суд також вирішив визначити долю щодо цього клопотання в ході розгляду справи по суті.

Наступне судове засідання розпочнеться 25 листопада о 9.30.

Читайте такожСуд відмовився визнавати Єрофєєва і Александрова полоненими - BBC

Як повідомляв УНІАН, 16 травня сили АТО затримали в зоні бойових дій в Луганській області двох російських спецпризначенців - капітана Єрофєєва і сержанта Александрова.

Під час допиту Єрофєєв зізнався, що очолював диверсійно-розвідувальну групу з 12 осіб, до складу якої входив Александров.

Читайте такожЄрофєєв і Александров не визнають своєї провини по жодному із звинувачень

Наприкінці серпня досудове розслідування стосовно Єрофєєва і Александрова було завершено. Російські військовослужбовці обвинувачуються у вчиненні ряду злочинів.