REUTERS

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів з посиланням на постанову №510 від 8 серпня 2016 року.

«Зміни до чинного порядку використання коштів ухвалені у зв'язку зі зміною у відповідності з Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» назви програми, що стосується оздоровлення постраждалих учасників Антитерористичної операції», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожНа реабілітацію до Грузії вирушили 15 нацгвардійців

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Антимонопольний комітет України (АМКУ) наприкінці червня 2016 року зобов'язав Фонд соціального захисту інвалідів скасувати рішення, ухвалені наприкінці червня поточного року після розкриття пропозицій конкурсних торгів щодо закупівлі послуг з оздоровлення громадян з обмеженими можливостями. Таке рішення АМКУ ухвалив у зв'язку з тим, що в тендері брали участь два санаторії, які входять в одне акціонерне товариство. АМКУ запропонував повторно розкрити пропозиції торгів і обрати переможця, попередньо видаливши пов'язані між собою санаторії.

Водночас, голова Донецької обласної організації інвалідів Надія Паламарчук заявила, що інвалідів не влаштовує пропозиція провести торги без зазначених санаторіїв, оскільки вони є найкращими в сфері лікування травм хребта і спинного мозку, а також розташовані у зручних для інвалідів регіонах. Паламарчук наголосила, що існуюча в країні система закупівель путівок не враховує інтересів споживачів – людей, які потребують лікування і оздоровлення.

Уповноважений президента з питань людей з інвалідністю Валерій Сушкевич заявив, що в Україні забезпечується лише близько 30% від потреби інвалідів у путівках на лікування у санаторіях.