У Чернігові відкрився перший в області центр євроатлантичної інтеграції.

Про це УНІАН повідомила начальник управління внутрішньої політики та зв`язків із громадськістю облдержадміністрації Надія МОЛОЧКО.

За її словами, Чернігівський центр євроатлантичної інтеграції діятиме на базі Чернігівського державного педагогічного університету ім. Т.Шевченка.

Відео дня

Н. МОЛОЧКО зауважила, що створення такого центру є вчасним з точки зору проведення інформаційної і просвітницької роботи щодо діяльності міжнародних організацій, перспектив європейської інтеграції України. "Давати повну, об`єктивну і неупереджену інформацію про ці процеси – мета центру євроатлантичної інтеграції", - сказала вона.

Також Н.МОЛОЧКО повідомила, що за результатами соціологічних досліджень 60% жителів Чернігівщини недостатньо володіють інформацією про діяльність НАТО.

У рамках роботи центру розпочнуть діяльність Бюро з вивчення громадської думки, молодіжний клуб "Дебати". Також передбачається проведення дискусій за участю експертів, представників місцевої влади, освітян, партійних і громадських діячів, керівників міських відділень Центру.

Найближчим часом планується створити подібні центри і у районах Чернігівської області на базі навчальних закладів та бібліотек.

Співорганізаторами Чернігівського центру євроатлантичної інтеграції стали Інститут трансформації суспільства, Чернігівський державний педагогічний університет ім. Т.Шевченка і Чернігівська облдержадміністрація.