Поліцейського підозрюють у "побитті учасника АТО" / Фото УНІАН

Прокуратура Івано-Франківської області ініціює відсторонення від посади керівника управління патрульної поліції Івано-Франківська Дмитра Міхальця.

Як повідомили УНІАН у прокуратурі Івано-Франківської області, вчора, 26 жовтня, обласна прокуратура повідомила Міхальцю про підозру у перевищенні влади.

Зазначається, що наразі прокуратура скерувала до суду клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, а також відсторонення його від займаної посади. У прокуратурі зауважили, що сьогодні має відбутися судове засідання щодо обрання Міхальцю міри запобіжного заходу.

Відео дня

У прокуратурі пояснили, що такі заходи стали наслідком того, що на початку вересня до керівника управління патрульної поліції у Івано-Франківську звернувся учасник АТО, який заявив, що незгоден із постановою про накладення на нього адміністративного стягнення.

Читайте такожУ Росії "намалювали" нову кримінальну справу проти українських військових

«Не дослухавши заявника, посадовець наказав останньому залишити кабінет, - зауважили у прокуратурі, додавши, що "Коли учасник бойових дій продовжив відстоювати свою позицію, поліцейський, не маючи жодних підстав для застосування фізичної сили, демонструючи значну фізичну перевагу, спричинив потерпілому легкі тілесні ушкодження, що підтверджується висновком судово-медичного експерта», - йдеться у повідомленні.

Водночас у Facebook жителі міста розміщують дописи на підтримку Міхальця, якому може загрожувати від трьох до восьми років ув’язнення, згідно із ч. 2 ст. 365 КК України.