Труну встановлено в Культурного центрі біля стели Тараса Шевченка і прапора України / УНІАН

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, попрощатися з Шрейдлером прийшли кілька десятків москвичів, які підтримують Україну, та представники української діаспори Москви.

Труну з тілом покійного встановлено в головному Шевченківському залі Культурного центру біля стели Тараса Шевченка і прапора України.

Присутні принесли квіти, в тому числі букети кольорів державного прапора України.

Відео дня

Як зазначив активіст Андрій Королевський, Шрейдлер не лише особисто брав участь у проукраїнських акціях у Москві, а й допомагав громадянам РФ переїхати до України, коли їх починали переслідувати російські правоохоронні органи.

Читайте такожУ Москві поліція затримала представника омбудсмена України

"Особливо важливою була його роль у звільненні активістів після затримання під час вуличних акцій", - сказав Королевський.

Шрейдлера поховають сьогодні на Булатніковському кладовищі / УНІАН

Учасники акції зазначали, що Шрейдлер був завжди в хорошому настрої, жартував незважаючи ні на що. "Однією посмішкою стало менше", - сказав Олексій Домников.

Домников підкреслив, що Шрейдлер послідовно захищав Україну і не підлаштовувався під російську навколополітичну кон'юнктуру, «хоча це стає дедалі небезпечніше в Росії».

Учасники церемонії прощання завершували свої виступи словами: «Слава Україні!» та «Героям слава!».

Шрейдлера поховають сьогодні на Булатніковському кладовищі.

Як повідомляв УНІАН, Шрейдлер помер у Москві на 49-му році життя. Він займав активну антивоєнну позицію і брав участь у більшості вуличних акцій на підтримку українських політв'язнів та проти російського вторгнення в Україну.