Бойовик розповів, що охороняв у Донецьку телевишки / скріншот

У Маріуполі затримали бойовика батальйону "Оплот", який у травні 2014 року взяв участь у незаконному формуванні в Донецьку, повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначається, що після того як він пройшов військову підготовку, йому видали форму і зброю. Чоловік охороняв різні об'єкти терористів.

Читайте такожНа Донбасі ліквідовано ще одного польового командира бойовиків "ЛНР"

«Пройшов курс молодого бійця і отримав форму та зброю», - заявив бойовик, додавши, що після цього його відправили охороняти телевишки, а також змушували копати окопи.

У чоловіка стався конфлікт з керівництвом бандитського формування і він під виглядом переселенця переїхав до родичів у Маріуполь.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 та ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії. 

Як повідомляв УНІАН раніше, Добропільський міськрайонний суд Донецької області визнав мешканця міста Авдіївка винним у злочинній співпраці з терористичною організацією «ДНР». Поплічник терористів, маючи позивний «Білий», по мобільному телефону підтримував зв'язок з бойовиком на прізвисько «Сміт». Результатом передачі вказаних даних становились ворожі обстріли позицій українських воїнів.