Інформатора засудили до 5 років в'язниці / фото УНІАН

Добропільський міськрайонний суд Донецької області визнав мешканця міста Авдіївка винним у злочинній співпраці з терористичною організацією «ДНР». Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Повідомляється, що поплічник терористів, маючи позивний «Білий», по мобільному телефону підтримував зв'язок з бойовиком на прізвисько «Сміт». Результатом передачі вказаних даних становились ворожі обстріли позицій українських воїнів.

Читайте такожПоблизу Авдіївки затримали ще одного корегувальника вогню бойовиків (відео)

Відео дня

«В ході судових слухань встановлено, що у березні-травні 2015 року 28-річний чоловік, діючи умисно, передавав представникам незаконних збройних формувань інформацію про дислокацію та переміщення військовослужбовців і військової техніки Збройних Сил України, задіяних у проведенні Антитерористичної операції на території міста Авдіївка та у Ясинуватському районі», - йдеться у повідомленні.

За скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) КК України, чоловік найближчі 5 років проведе за ґратами.

Як повідомляв УНІАН раніше, у Луганській області, поблизу Станиці Луганської  прикордонники затримали жінку, яка перебуває в розшуку за підозрою у співпраці з незаконними збройними формуваннями "ЛНР" та "ДНР".